Laxskyddare

varma golv året runt

Lägenhet, radhus, eller villa, med Amik Golvvärme har du skön, behaglig och praktisk värme i hela bostaden. Sänk effekten bland övriga värmekällor, eller varför inte, ta bort dem helt och du har ett kostnadseffektivt energinyttjande till betydligt lägre pris. 

Från första steget in i hallen till kök, vardagsrum, sovrum, badrum och andra våtutrymmen, ja, valet är ditt, behaglig värme i hela bostaden, eller i utvalda delar. Varmt och skönt med varma golv och värmen sprids uppåt, som du vet. Det fungerar även i våtutrymmen då fuktiga ytor torkar snabbt med golvvärme. Vänligt för allergiker, dessutom för kvalster trivs inte på varma ytor.

fördelar med golvvärme

Varma, sköna golv där hela golvytan blir värmekälla. Värmen sprids uppåt och du slipper kallras. 

Tack vare elburen golvvärme fördelar du värmen jämt i hela rummet. Det är skönast och varmast vid golvet och värmen stiger uppåt. Varmt om fötter och behaglig värme i toppen av knoppen, precis som vi vill ha det.  

Visste du att det går att komplettera ditt befintliga vattenburna system med elburen golvvärme? På så sätt kan du byta under sommarhalvåret. 

Golvvärme är speciellt vänligt för allergiker, kvalster trivs inte på varma ytor nämligen. Torra golv i huset ger allergivänliga rum! 

fungerar vår golvvärme

Varma, sköna golv där hela golvytan blir värmekälla. Värmen sprids uppåt. Inga kallras med andra ord. 

Tack vare elburen golvvärme fördelar du värmen jämt i hela rummet. Det är skönast och varmast vid golvet och värmen stiger uppåt. Varmt om fötter och behaglig värme i toppen av knoppen, precis som vi vill ha det. 

Känns konverteringen till golvvärme övermäktig och krånglig att förstå? Det är den inte. Amik Golvvärme ersätter nya och traditionella lösningar. Inga kompletterande värmekällor behövs. Du väljer mellan matta, folie eller kabel som installeras under golvet. Till det väljer du termostat, digital eller Wi-Fi-styrd som du sätter på väggen. Valet är ditt! 

Golvvärme är överlägset när det gäller så väl installation som drift. 

el/vattenburen golvvärme

Vattenburna system har ofta en låg driftskostnad men det tar lång tid att tjäna in investeringen. Det är gäller framförallt små ytor; där är elburen golvvärme överlägsen. 

Vilket golvvärme-system du ska välja. el- eller vattenburen golvvärme? 

Vi rekommenderar en kombination av båda. Det enda behöver inte utesluta det andra. Installationskostnaderna för elburen golvvärme är så låg att  lösningen blir optimal att installera parallellt med ett vattenburet system. Under sommaren går verkningsgraden ned för det vattenburna systemet och den elburna lösningen aktiveras under kalla sommardagar – varma, sköna golv året om. 

Det bästa av allt, skulle värmepumpen går sönder när det är minusgrader, fryser ofta inkommande vattenledningar sönder. Med termostatstyrd elburen golvvärme kopplas den på vid vald lägsta temperatur och skador elimineras. Det bästa av två världar! 

lägre energikostnad

Golvvärme är kostnadseffektivt. Lägre energikostnader betyder mer pengar kvar i plånboken. Digitala- och Wi-Fi-styrda termostater som är lätta att styra och ställa värmen till den nivå du väljer. Rätt morgon-, dags-, kvälls- och nattemperatur. 

Ett modernt system med en effektiv styrning kombinerat med avtal om grön el och du har minimal miljöpåverkan med din rena värmekälla. 

Med elburen golvvärme blir hela bostadens golvyta en värmekälla, utan att höja energikostnaderna. Sänk effekten bland ordinarie värmekällor, golvvärmen balanserar med värme i och från alla golvytor, även i hall, kök och våtutrymmen. Extra positivt för allergiker, eftersom kvalster inte trivs på varma golv. 

VAD KOSTAR GOLVVÄRME?

Golvvärme är en trygg, säker värmekälla, som drar väsentligt mindre energi än traditionella lösningar. Det är därför verkligen ett sätt att sänka bostadens elkostnad.  

Vattenburna system har ofta en låg driftskostnad men det tar lång tid att tjäna in investeringen. Det är gäller framförallt små ytor; där är elburen golvvärme överlägsen. 

Är du händig, en ”Gör-det-själv:are”, du kan göra stora delar av installationen själv – och spara pengar.  Glöm inte, att monteringsanvisningar och garantibevis följer med. Följ Elsäkerhetsverkets föreskrifter, systemet får bara anslutas till elnätet av auktoriserad elinstallatör. 

Ett extra plus i kanten är att elburen golvvärme har väsentligt lägre installationskostnader jämfört med andra värmesystem. Dessutom, görs installationen vid renovering eller ombyggnad av ditt hus/lägenhet, använd RUT-avdraget. Arbetskostnaden halveras! 

driftsäkert system

Vi ska leverera produkter och tjänster av högt värde, kvalitet och pålitlighet. Produktsäkerhet är av allra högsta betydelse. Samtliga produkter och tjänster skall följa regler och förordningar.  

Kvalité är hållbarhet. Kan det vara för bra kvalitet på en produkt? Ja, den frågan ställde vi oss när vårt lokala kraftverk var inne och ville reparera sin värmematta, som såldes av oss 1987. Svaret är självklart nej, eftersom vi pratar om miljö och hållbarhet. Att kunna tillverka produkter av så hög kvalitet, som går att reparera – det är hållbarhet på riktigt! 

Vår golvvärmekabel har robust konstruktion. De är mycket hållbara och skulle något ske, spårar vi lätt felet och skadan går enkelt att reparera. 

Vår verksamhets geografiska placering i Skellefteå, norra Västerbotten garanterar stort kunnande inom frostskydd och golvvärme. Halva verksamhetsåren har vi nämligen vinter med allt vad det innebär av snö, halka, tjäle och framför allt kyla.

behörighet för installation?

Elektrisk Golvvärme är en starkströmsanläggning som ska anslutas av auktoriserad Elinstallatör, så har Elsäkerhetsverket bestämt.

Som privatperson kan du göra inköp och installation, medan själva anslutningen ska genomföras av elinstallatör. 

SNABBA LEVERANSER

Leveranserna skickas direkt från vårt lager i Skellefteå​

GARANTIBEVIS

Garanti på upp till 20 år för Golvvärme

DUKTIG SUPPORT

Vi har duktiga medarbetare som hjälper dig och ger råd